Fuikdag Curacao 2017: Het Grootste Boot Feest

Fuikdag Curacao 2017: Het Grootste Boot Feest

Fuikdag Curacao 2017: Het Grootste Boot Feest

0
0

Fuikdag is het grootste boot feest van het Caribisch gebied. Fuikdag wordt volgens traditie elk jaar georganiseerd op de eerste (of tweede) zondag van de eerste maand van het jaar. Honderden mensen komen met hun boot bijeen om het nieuwe jaar in te luiden. Sommigen komen met hun jacht, anderen met een kleine motorboot. De laatste jaren zie je steeds vaker dat ook mensen die geen boot bezitten van de partij zijn. Zij betalen voor een plek op de boot van vrienden of kennissen of gaan mee met tour operators. Ook trekt Fuikdag vele mensen aan van buurlanden van Curacao, zoals Aruba en Bonaire. Zij varen speciaal hun boot over om het feest bij te wonen. Fuikdag heeft de afgelopen jaar ook grote namen aangetrokken, zoals Martin Garrix en Afrojack.

Een echte Fuikdag

Zelf ben ik in vroeg in de ochtend opgestaan om mezelf klaar te maken voor de dag. Gelukkig heb ik een plekje kunnen bemachtigen op de boot van onze buren. Mijn buurman is zelf 05:00 in de ochtend zijn boot gaan ophalen bij de jachtclub om het te laten tanken. Ook Shayna en de crew van Fuck Fat Get Fit, promoters van een gezonde lifestyle op Curacao, was van de partij. Nadat al onze vrienden en kennissen de boot hadden betreedt, was het tijd om te varen naar Fuikbaai. De kustwacht had ons gecoördineerd naar een goed plekje waar we de boot hadden geankerd.

Een massa aan opblaas beesten, donuts en bootjes kleurde de zee. Overal klonk muziek en de drankjes vloeide rijkelijk. Er vlogen drones boven ons hoofd die het evenement van alle kanten aan het filmen waren. Figo! Wel moesten we goed uitkijken dat we geen enkele van onze vrienden kwijt raakten. Met lekkere drankjes in het water ga je al snel gekke dingen doen. Gelukkig was het een mooie dag en verliep alles soepel. Rond 18:00 besloten we weer terug te keren naar de jachtclub. Het was een geslaagde dag!

Hier wat foto’s van Fuikdag 2017. Als je meer wilt weten over Fuck Fat get Fit, stuur dan een bericht naar Shayna via Instagram.

Fuikdag Curacao 2017
Fuikdag Curacao 2017
fuikdag Curacao 2017
Drankje doen tijdens Fuikdag
boot Fuikdag Curacao 2017
Feestje vieren op de boot tijdens Fuikdag met Fuck Fat Get Fit
groepsfoto Fuikdag Curacao 2017
Groepsfoto Fuikdag met jongens van Fuck Fat, Get Fit

 

 

 

Kaylee Hey! My name is Kaylee, proud Curacaoan and blogger for Caribex Shipping. I moved to the Netherlands 13 years ago and have been living there ever since. I enjoy swimming, writing and photography. With a background in marketing and SEO, contributing to this blog is a no-brainer. I hope you enjoy my posts. Make sure to like, share and comment!