Nieuwjaarsduik Curacao 2017: Tropische duik met Wintermuts

Nieuwjaarsduik Curacao 2017: Tropische duik met Wintermuts

Nieuwjaarsduik Curacao 2017: Tropische duik met Wintermuts

896
0

Het is alweer de eerste dag van het nieuwe jaar en dat luiden we natuurlijk in met een frisse duik. Bibberen van de winterse kou op Scheveningen, met snelle vaart het water in rennen om vervolgens als een speer verwarming op te zoeken met kop snert. Dat is natuurlijk alleen weggelegd voor de echte diehards. Maar op Curacao doen we het anders. Hier rennen wij met een weer van 30 graden onder het genot van een tropische smoothie het Caribisch water in. Met oranje wintermuts natuurlijk, het moet niet gekker worden.

Zelf was ik na een brakke ochtend toch vol enthousiasme mijn bed uitgesprongen om het gebeuren van dichtbij te zien. Na een warme kop koffie en een klein ontbijt sprong ik de auto in op weg naar Zanzibar aan het Jan Thiel strand. Het werd al snel duidelijk dat het vrij druk was. Een plekje bemachtigen met de auto op de parkeerplaats van Jan Thiel Beach was haast onmogelijk. Dus hebben we de auto maar moeten parkeren in de achterstraatjes van de woonwijk naast het strand.

Om 11:00 was ik dan eindelijk binnen. Zeeën van oranje Unox mutsjes dansten rond onder de palapa bladeren. De lege strandstoelen die normaal gesproken makkelijk te spotten zijn van een afstand waren bedekt met een mensenmassa. Met een beetje moeite heb ik mijn weg weten te banen door de menigte om een strategisch plekje te kunnen bemachtigen om mooie foto’s te schieten. Na een ritmisch optreden van de brass band, begon het publiek zich eindelijk te verzamelen aan de kaderand. Om klokslag 12:00 was het dan zover. Na het aftellen van de DJ, sprong de menigte met z’n allen het tropisch water in. Het helder blauwe water veranderde binnen de kortste keren in een bruisende zee van oranje.

Na het schieten van een reeks mooie plaatsjes van het spektakel, heb ik ook de kans gekregen om zelf de ‘leap of faith’ te maken. Hieronder de foto’s die ik geschoten heb van de Nieuwjaarsduik 2017.

nieuwjaarsduik curacao
Meisje wacht om te springen bij de nieuwjaarsduik op Curacao
nieuwjaarsduik curacao
Wachten aan de kaderand van Jan Thiel
nieuwjaarsduik curacao
Mannen drinken een koud biertje voor de nieuwjaarsduik op Curacao
nieuwjaarsduik curacao
En springen maar!
nieuwjaarsduik curacao
Man springt van de kade bij Jan Thiel beach
nieuwjaarsduik curacao
Een zee van oranje Unox mutsjes
nieuwjaarsduik curacao
Groepje meiden op de kade van Jan Thiel beach

De foto’s en video’s op deze pagina zijn mogelijk gemaakt door Caribex.nl. Wilt u verhuizen naar Curacao? Vraag dan een gratis offerte aan op onze website.

Kaylee Hey! My name is Kaylee, proud Curacaoan and blogger for Caribex Shipping. I moved to the Netherlands 13 years ago and have been living there ever since. I enjoy swimming, writing and photography. With a background in marketing and SEO, contributing to this blog is a no-brainer. I hope you enjoy my posts. Make sure to like, share and comment!