Emigreren naar Curacao: 9 Voordelen

Emigreren naar Curacao: 9 Voordelen

Emigreren naar Curacao: 9 Voordelen

0
0

Emigreren naar Curacao is een spannende onderneming. Op sommige dagen ben je er 100% van overtuigd dat je het regenachtige weer in Nederland achter je wilt laten. Op andere dagen is het toch wel heel gezellig om te zitten voor het openhaard met een warme kop thee. Om je te begeleiden in het maken van de juiste keuze heb ik even op een rijtje gezet waarom je niet hoeft te twijfelen over emigreren naar Curacao.

1. Het is altijd korte broeken weer

Met een gemiddelde temperatuur van tussen de 25 en 32 graden celsius, is het bijna altijd lekker weer. De zon schijnt vaak gedurende het hele jaar en zelfs in de regentijd (Oktober tot Januari) is het warm. Je kunt vrijwel het gehele jaar in je korte broek en shirt lopen. Misschien alleen in de avond een licht jasje nodig. De meeste mensen dragen het hele jaar zomerse kledij, tenzij ze een kantoorbaan hebben.

 

2. Nederlanders kunnen zonder veel papierwerk emigreren naar Curaçao

Van oudsher heeft Curacao een sterke band met Nederland. Curacao verkreeg in 1954 politieke autonomie als deel van de Nederlandse Antillen. Sinds 10 oktober 2010 is Curacao een zelfstandig land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Dit betekent dat het voor Nederlanders vrijwel gemakkelijk is om te emigreren naar Curacao.

3. Je kunt gewoon Nederlands spreken

Curaçaoënaars spreken over het algemeen 4 talen: Papiaments, Nederlands, Engels en Spaans. Nederlands wordt al vanaf de basisschool als vak gegeven aan de leerlingen en er zijn zelfs scholen waar Nederlandse de primaire taal van communicatie is. Je kunt je dus prima verstaanbaar maken in het Nederlands. Zelfs wanneer je iemand tegenkomt die geen Nederlands spreekt, kan je jezelf dus ook verstaanbaar maken in een van de andere talen.

 

4. Je hoeft niks uit Nederland te missen

Als je gaat emigreren naar Curaçao hoef je eigenlijk niks te missen uit Nederland. Er zijn op het moment 3 Albert Heijn supermarkten aanwezig (onder de naam van den Tweel). Zij verkopen bijna hetzelfde assortiment van de Appie uit Nederland. Ook zijn er grotere supermarkten, zoals Cost-U-less en Mangusa Hypermarket, die vooral Amerikaanse producten verkopen. Voor alle typische Nederlandse producten, zoals hagelslag, drop en goudse kaas, kun je bij vrijwel alle supermarkten terecht. Daarnaast zijn er vele Nederlandse cafés, zoals De Tijd in Punda en FortyB bij de Mambo Boulevard. Hier komen veel Nederlandse emigranten samen. Ook in December vieren Curaçaoënaars sinterklaas, luiden ze het nieuwe jaar in met oliebollen en springen ze met z’n allen het water in tijdens de nieuwjaarsduik. Kortom, Nederland is volop aanwezig op het tropische Curaçao.

 

5. De stranden zijn adembenemend

Met meer dan 30 stranden op Curaçao, is er voor elk wat wils. Als je op zoek bent naar een trendy sfeer, kun je terecht bij  het strand van Madero Beach club (voorheen bekend als Mambo beach), Jan Thiel of Blue Bay. Voor deze stranden moet je wel een klein bedrag neerleggen (rond de 5 gulden per strandstoel bij Madero of 10 gulden per auto bij Blue Bay) als je wilt gaan zwemmen voor 17:00 uur. Als je op zoek bent naar een gratis strand aan de bevolkte kant van het eiland, kun je terecht bij het kleine strand van Marie Pompoen of het strand aan de Caracasbaai. Ben je toch meer gepassioneerd over stillere en natuur omringde stranden, kun je je prima vermaken bij Groot- en Klein Knip of Playa Lagun in Bandabou. Deze stranden zijn gratis en je kunt hier met gemak BBQen of een picknick opzetten.

 

6. Op Curaçao leef je ‘het goede leven’

Curaçao is een van meest ontwikkelde landen vergeleken met andere landen in de regio. Het levensstandaard van ons kikkerlandje kun je vrijwel aanhouden op Curaçao. De meeste mensen op het eiland hebben een auto en werken veelal in de bancaire en verzekeringsindustrie. Bijna overal is internet en wifi aanwezig en vrijwel iedereen heeft een computer of laptop in haar bezit. Boodschappen doen kan wat hoger in de kosten oplopen, aangezien bijna alle producten geïmporteerd worden uit het buitenland. Daarnaast zijn elektra, water en telefoon abonnementen ietwat duurder dan in Nederland. Met betrekking tot de gezondheidszorg is dit goed geregeld. Iedereen heeft standaard een basisverzekering. Voor de aanvullende kosten dien je wel te betalen. Dit betekent dat ook werklozen verzekerd zijn. Over het algemeen is het levensstandaard op Curaçao dus relatief goed.

 

7. Drukte is ver te zoeken op Curaçao

Vergeleken met Nederland is het leven op Curaçao ongetwijfeld rustiger. De forenzen vertrekken meestal om 06:30 uur ‘s ochtends uit huis om naar werk te gaan of om hun kinderen naar school te brengen. Over het algemeen beginnen scholen en bedrijven vroeg in de ochtend in verband met de hete zon van de middag. Rond 12:00 vertrekt werkend Curaçao naar huis om te lunchen met hun familie. Vervolgens keert men weer terug naar werk wanneer de hitte voorbij is. Alleen in de ochtend en tussen de middag zul je dus wat drukte ervaren op de weg. Maar over het algemeen zul je niet snel moeten vluchten voor de drukte.  

 

Emigreren naar Curaçao: Wat kost een inboedel verscheping?

Als je gaat emigreren naar Curaçao wil je in de meeste gevallen je inboedel meenemen. Caribex Shipping regelt alle lokale export handelingen in Nederland, waaronder het binnenlands transport (voortransport) van de Maasvlakte naar uw adres en vice versa. Daarnaast maken wij alle douane export documenten in orde. Ook zorgen wij voor B/L instructies en voor opmaak van de vrachtbrief en manifesten. Wilt u een 20 of 40 voet container verschepen naar Curacao, Aruba of Bonaire of wilt u zware machines laten vervoeren? Vraag dan een gratis offerte aan op onze website.

tags:
Kaylee Hey! My name is Kaylee, proud Curacaoan and blogger for Caribex Shipping. I moved to the Netherlands 13 years ago and have been living there ever since. I enjoy swimming, writing and photography. With a background in marketing and SEO, contributing to this blog is a no-brainer. I hope you enjoy my posts. Make sure to like, share and comment!